Bardzo szybkie, bardzo proste i bardzo zdrowe 🙂 Wytrawna wersja słodkiej bułeczki otrębowej.
- 1 jajko
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki otrąb owsianych
- 3 łyżki otrąb pszennych
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki ziół (w postaci np. przyprawy do pizzy, do spaghetti lub kuchni włoskiej)
- szczypta soli
Przetestowane dodatki:
- tuńczyk, cebula, parmezan
- salami, cebula, feta
- paluszki wieprzowo-drobiowe „Kraina Wędin”, cebula, feta
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta i wyłóż do naczynia żaroodpornego. Ułóż na wierzchu dowolne dodatki. Mikrofaluj ok. 8-10 min. Od razu wyciągnij z foremki i pozostaw na chwilę do odparowania. W razie potrzeby mikrofaluj odwrócony placek dodatkową minutę.