Piada z kurczakiem, fetą i warzywami

Szybki obiadek przygotowany w pracującą niedzielę, na bazie piady przywiezionej z naszej niedawnej wyprawy do Włoch.

Piada z kurczakiem, fetą i warzywami

  • piada lub tortilla pszenna
  • filet z piersi kurczaka
  • ulubiona przyprawa do drobiu
  • kalafior i/lub brokuły
  • ser feta lub sos czosnkowy
  • dodatkowo: surówka z kapusty kiszonej, cebulki, marchewki i jabłka

Kurczaka oczyść, lekko rozbij i usmaż bez tłuszczu lub na niewielkiej ilości tłuszczu doprawiając ulubioną przyprawą do drobiu. Pokrój mięso w paski i umieść na podgrzanej piadzie. Dodaj warzywa lekko obgotowane w wodzie lub kuchence mikrofalowej (u mnie naprawdę lekko, bo lubimy twarde). Posyp całość fetą i/lub polej sosem czosnkowy. Zawiń jak burrito (dokładna instrukcja w tym wpisie) i podawaj. Możesz dorzucić jeszcze surówkę z kapusty kiszonej – to inwencja Marka. Bardzo udana 🙂

Piada z kurczakiem, fetą i warzywami OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeden komentarz

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*