Szybciutkie i proste, a bardzo smaczne tosty francuskie – z orzechami laskowymi. Przygotowane przez uczniów mojej letniej Szkoły Kuchni Artystycznej. Podawaliśmy je ze słodką masą kajmakową i kwaśnymi porzeczkami. Mniam!
Backstage z produkcji tostów do obejrzenia w albumie na FB: Szkoła Kuchni Artystycznej 2013.
Polecam też: tosty francuskie z sezamem i tosty francuskie z prażonymi jabłkami, tosty francuskie z tahini i miodem.
- kromki chleba
- jajko
- mleko
- orzechy laskowe
- olej rzepakowy do smażenia
- masa kajmakowa
- czerwone porzeczki
Roztrzep jajko z odrobiną mleka. Obtocz w mieszanie kromki chleba. Posyp posiekanymi orzechami i usmaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj z masą kajmakową i czerwonymi porzeczkami.
dawno nie jadłam tostów francuskich, a bardzo je lubię 🙂 orzechowa wersja brzmi pysznie!
I taka była w istocie!
Z orzechami na pewno były smaczne ;D