Tosty francuskie z orzechami laskowymi i kajmakiem

Szybciutkie i proste, a bardzo smaczne tosty francuskie – z orzechami laskowymi. Przygotowane przez uczniów mojej letniej Szkoły Kuchni Artystycznej. Podawaliśmy je ze słodką masą kajmakową i kwaśnymi porzeczkami. Mniam!

Backstage z produkcji tostów do obejrzenia w albumie na FB: Szkoła Kuchni Artystycznej 2013.

Polecam też: tosty francuskie z sezamem i tosty francuskie z prażonymi jabłkami, tosty francuskie z tahini i miodem.


  • kromki chleba
  • jajko
  • mleko
  • orzechy laskowe
  • olej rzepakowy do smażenia
  • masa kajmakowa
  • czerwone porzeczki

Roztrzep jajko z odrobiną mleka. Obtocz w mieszanie kromki chleba. Posyp posiekanymi orzechami i usmaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj z masą kajmakową i czerwonymi porzeczkami.

3 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*