Szybki obiadek przygotowany w pracującą niedzielę, na bazie piady przywiezionej z naszej niedawnej wyprawy do Włoch.
- piada lub tortilla pszenna
- filet z piersi kurczaka
- ulubiona przyprawa do drobiu
- kalafior i/lub brokuły
- ser feta lub sos czosnkowy
- dodatkowo: surówka z kapusty kiszonej, cebulki, marchewki i jabłka
Kurczaka oczyść, lekko rozbij i usmaż bez tłuszczu lub na niewielkiej ilości tłuszczu doprawiając ulubioną przyprawą do drobiu. Pokrój mięso w paski i umieść na podgrzanej piadzie. Dodaj warzywa lekko obgotowane w wodzie lub kuchence mikrofalowej (u mnie naprawdę lekko, bo lubimy twarde). Posyp całość fetą i/lub polej sosem czosnkowy. Zawiń jak burrito (dokładna instrukcja w tym wpisie) i podawaj. Możesz dorzucić jeszcze surówkę z kapusty kiszonej – to inwencja Marka. Bardzo udana 🙂
Super danie!