Płatki jaglane na mleku

Szybkie i pożywne śniadanie lub drugie śniadanie. Jest super bez dodatków, a z dodatkami to prawdziwa rozpusta. Polecam również ten przepis: Owsianko-jaglanka z owocami lata – znajdziecie tu więcej pomysłów na dodatki.

Płatki jaglane na mleku

  • 250 ml mleka
  • 25 g płatków jaglanych
  • 1 łyżka rodzynek (20 g – można dać więcej)
  • 1 banan (100-120 g)
  • 3 kostki czekolady (15 g)
  • 2 łyżki prażonego słonecznika, ulubionych orzechów lub wiórków kokosowych (10 g)

Mleko zagotuj z płatkami jaglanymi. Dodaj rodzynki. Gotuj na małym ogniu ok. 3-5 minut.

Pokrój banana i umieść w miseczce. Zalej płatkami. Dodaj pokrojoną w kostkę czekoladę i posyp słonecznikiem, orzechami lub wiórkami kokosowymi. Jaglankę możesz też posypać cynamonem.

Jeden komentarz

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>