Kawa z białą czekoladą i wodą różaną

Ciepła, słodka kawa, z niecodzienną różaną nutą.

Wodę różaną bez problemu kupicie w „Kuchniach Świata” za ok. 6 zł. A użyć możecie ją nie tylko do kawy. Ale również do np. perskiego ciasta miłości, kruchych ciasteczek z wodą różaną czy owsianki z wodą różaną.

  • 1-2 łyżeczki kawy
  • 1/2 filiżanki wody
  • 1/2 filiżanki mleka
  • 4 kostki białej czekolady
  • 3/4 łyżeczki wody różanej

Zaparz kawę w 100 ml wody. Podgrzej mleko w niewielkim rondelku i rozpuść w nim czekoladę. Dodaj do kawy, wraz z łyżeczką wody różanej. Od razu podawaj.

2 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>