Przygotowując śniadaniowe tortille na maślance z łososiem i chrzanowym serkiem, zrobiłam nieco więcej ciasta, więc na kolację też były tortille. Tym razem w wersji z pysznym mięsem z szynki, które wykorzystałam przy burgerach z Radamerem i kapustą, którą też wykorzystałam do burgerów. Wybaczcie mało wyraźne zdjęcie zrobione „w biegu”, ale musiałam zanotować przepis i czymś go zobrazować. Jest naprawdę godny zapamiętania. Mięso z kapustką i pszennymi plackami smakuje po prostu wybornie 🙂
- tortille pszenne, przepis w poście o tortillach z łososiem
- mięso mielone z szynki
- przyprawa kuchni greckiej
- koncentrat pomidorowy
- kukurydza z puszki
- kapusta w pomidorach, przepis w poście o burgerach z Radamerem
- kiełki brokuła
- czosnkowy olej do smażenia
Podsmaż mięso na niewielkiej ilości oleju. Dopraw wskazaną mieszanką przypraw lub dowolną inną. Dodaj koncentrat pomidorowy i trochę kukurydzy w puszce. Wyłóż farsz na tortille, razem z podgrzaną kapustą. Zwiń w rulony, posyp kiełkami brokuła i podawaj.
Każdy przepis na tortillę jest dobry. 🙂
[…] danie bądź jako dodatek do obiadu. Albo z tortillą/pieczywem, podobnie jak podawałam tortille z kapustą w pomidorach i mielonym mięsem po grecku lub domowe burgery z […]