Szybciutkie racuszki bananowe przygotowane przez uczniów mojej Kuchni Artystycznej z mocno dojrzałych bananów, które pozostały nam po naleśnikach z owocami i musem mango. Bardzo smaczne i zawsze się udające.
Backstage z ich produkcji do obejrzenia w albumie na FB: Szkoła Kuchni Artystycznej 2013.
- 1 szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1 cukier waniliowy
- 2-3 banany
- cynamon, rodzynki i cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Zmiksuj banany w blenderze. Dodaj mleko, cukier oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Wykładaj porcje ciasta na niewielką ilość rozgrzanego oleju. Smaż na złoty kolor z obu stron. Usmażone racuszki bananowe podawaj z cukrem pudrem, cynamonem i rodzynkami.
Pani Ania z obozu filmowego załapała się na porcję.