Przyrządzone razem z Emi, na przedsylwestrową kolację. Były pyszne, aczkolwiek smak sera wydał mi się trochę mało intensywny zważając na ilość jaką użyłyśmy do ciasta. Szczególnie w połączeniu z intensywną pastą, którą Emi spontanicznie stworzyła.
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- 50 g masła
- 200 g cheddar’a
- 1 Nutridrink o smaku neutralnym
- nasiona sezamu lub pestki dyni
Pasta z tuńczyka, którą Emi serwowała niegdyś gościom pracując w irlandzkim barze
- puszka tuńczyka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- 2-3 łyżki kukurydzy
Gościć Katarzynę we własnej kuchni to prawdziwa przyjemność 🙂 Czekam na przepis w wersji na slodko 😛