Wiosenny deserek, który w całości jest koncepcją Kingi M. Kremowy mascarpone, świeże truskawki i ciasteczka Oreo to połączenie, któremu naprawdę ciężko się oprzeć!
- 500 ml śmietanki 30%
- cukier puder do smaku
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1 opakowanie serka mascarpone (250 g)
- truskawki
- 1 paczka ciastek Oreo
Ubij śmietankę na sztywno. Dodaj do smaku cukier puder. Żelatynę rozprowadź dokładnie w niewielkiej ilości gorącej wody. Połącz ze śmietanką, a następnie wmieszaj do całości serek mascarpone.
Do kieliszka (np. do martini) rozkrusz ciastka Oreo. Dodaj pokrojone truskawki oraz masę śmietankowo-serową. Rozkrusz kolejną warstwę ciasteczek, owoców i kremu. Podawaj po schłodzeniu.
skorzystam z przepisu dzięki