Prosta kanapka, która powinna spodobać się dzieciom. Można użyć do niej masło orzechowe albo masło słonecznikowe. I jedno i drugie można kupić w sklepie lub zrobić samodzielnie, blendując odpowiednio orzechy i podprażony słonecznik. Przepis na ciekawą wariację na temat masła słonecznikowego (z rodzynkami i cynamonem) znajduje się tutaj.
Do masła orzechowego / słonecznikowego można dodać nieco miodu – to jedno z moich ulubionych połączeń. Świetnie pasuje także każda konfitura, ale wtedy zmienia nam się kolor i kanapka już nie będzie wyglądała tak jak na zdjęciu.
- chleb pełnoziarnisty
- masło orzechowe lub słonecznikowe
- plasterki banana
- borówki
- miód
Chleb posmaruj masłem. Ułóż owoce tak jak na zdjęciu. Polej miodem i podawaj.
Masło z orzechów lub nasion będzie świetne z każdym rodzajem pieczywa i każdą konfiturą.
Taką kanapkę to szkoda jesć 🙂 Śliczna ta Twoja dziecina – urocza i słodka 🙂
Dziękuję!