Kulinarno-zdjęciowe szaleństwa z produktami Ole! nie zakończyły się na kuskusie z kuczakiem, cukinią i suszonymi pomidorami. Powstała jeszcze improwizowana sałatka z łososiem. Idealna na szybki lunch, również ten pakowany do pracy. Próbowaliśmy ją na zimno i podgrzaną w mikrofakówce. Mnie wersja druga znacznie bardziej odpowiadała. Pewnie dlatego, że po prostu wolę wędzonego łososia na ciepło, o czym mogliście przekonać się już kiedyś, z lektury przepisu na makaron z łososiem i orzechami.
- kasza kuskus
- bulion warzywny
- plastry wędzonego łososia
- suszone pomidory w oleju z ziołami OLE!
- czosnek włoski w oleju OLE!
- kukurydza z puszki
- świeża bazylia
Przygotuj kaszę kuskus zalewając ją bulionem warzywnym w proporcji objętościowej 1:1. Przykryj talerzykiem i odstaw na 5 min. Rozkrusz powstałą bryłę widelcem. W międzyczasie pokrój łososia i suszone pomidory. Wymieszaj z odsączoną z zalewy kukurydzą, czosnkiem, kuskusem, odrobiną oliwy z suszonych pomidorów i świeżą bazylią. Podawaj od razu lub po podgrzaniu, np. w kuchence mikrofalowej.
Pyszne… Uwielbiam kaszę kuskus, a tak podana rewelacja:-)!
Muszę przyznać, że to świetny przepis, prościutki, ale efekt znakomity! Przygotowałam na kolację ze znajomymi i byli zachwyceni ;o)
Super! Cieszę się razem z Tobą 🙂