Miały być tortille z kurczakiem w sezamie, ale jego smak okazał się zbyt mało wyrazisty. Dodaliśmy więc zioła prowansalskie, stąd nazwa „burritos po prowansalsku”, którą zaproponował Artur.
- filet z kurczaka
- sezam
- pomidory suszone
- kukurydza
- groszek
- Vegeta, pieprz czarny, chilli w platkach, zioła prowansalskie
- olej z suszonych pomidorów
- tortille pszenne
- do podania: ketchup i prażone ziarna sezamu
Oczyść filety z kurczaka i pokrój na niewielkie kawałki. Podsmaż na oliwie, razem z sezamem. Gdy mięso przestanie być surowe w środku, dodaj kukurydzę, groszek i pomidory. Chwilę duś na wolnym ogniu, do odparowania wody z warzyw. Wykładaj farsz porcjami na podgrzaną w mikrofali tortillę i zawiń jak burritos (czyli tak). Ketchup i sezam umieść na farszu przed lub po zawinięciu placka.