Burritos po prowansalsku

Miały być tortille z kurczakiem w sezamie, ale jego smak okazał się zbyt mało wyrazisty. Dodaliśmy więc zioła prowansalskie, stąd nazwa „burritos po prowansalsku”, którą zaproponował  Artur.

  • filet z kurczaka
  • sezam
  • pomidory suszone
  • kukurydza
  • groszek
  • Vegeta, pieprz czarny, chilli w platkach, zioła prowansalskie
  • olej z suszonych pomidorów
  • tortille pszenne
  • do podania: ketchup i prażone ziarna sezamu

Oczyść filety z kurczaka i pokrój na niewielkie kawałki. Podsmaż na oliwie, razem z sezamem. Gdy mięso przestanie być surowe w środku, dodaj kukurydzę, groszek i pomidory.  Chwilę duś na wolnym ogniu, do odparowania wody z warzyw. Wykładaj farsz porcjami na podgrzaną w mikrofali tortillę i zawiń jak burritos (czyli tak). Ketchup i sezam umieść na farszu przed lub po zawinięciu placka.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*