Pomysł na lekkie, szybkie i smaczne danie, umożliwiające recykling ugotowanego wcześniej makaronu. Kurczaka przyprawiłam bardzo delikatnie, by nie zdominował wspaniałego aromatu francuskiego sera. Fasolka szparagowa i papryka pasowały do kompozycji idealnie. Gorąco polecam.
- filet z kurczaka
- papryka
- fasolka szparagowa (mrożona)
- makaron
- oliwa z oliwek, vegeta lub przyprawa do kurczaka, świeżo mielony pieprz
- ser (u mnie francuski Beaumont de Savoie) ale jakikolwiek żółty będzie równie dobry
- opcjonalnie natka pietruszki
Umyj i oczyść mięso z kurczaka. Pokrój na niewielkie kawałki i lekko podsmaż, doprawiając vegetą lub łagodną przyprawą do kurczaka. Dodaj paprykę oraz fasolkę. Duś do miękkości warzyw. Na koniec dodaj ugotowany makaron. Wmieszaj ser i podawaj, z dodatkiem posiekanej natki pietruszki lub bez niej. W każdej wersji danie będzie pyszne.