Makaronowa patelnia z kurczakiem i fasolką

Pomysł na lekkie, szybkie i smaczne danie, umożliwiające recykling ugotowanego wcześniej makaronu. Kurczaka przyprawiłam bardzo delikatnie, by nie zdominował wspaniałego aromatu francuskiego sera. Fasolka szparagowa i papryka pasowały do kompozycji idealnie. Gorąco polecam.

  • filet z kurczaka
  • papryka
  • fasolka szparagowa (mrożona)
  • makaron
  • oliwa z oliwek, vegeta lub przyprawa do kurczaka, świeżo mielony pieprz
  • ser (u mnie francuski Beaumont de Savoie) ale jakikolwiek żółty będzie równie dobry
  • opcjonalnie natka pietruszki

Umyj i oczyść mięso z kurczaka. Pokrój na niewielkie kawałki i lekko podsmaż, doprawiając vegetą lub łagodną przyprawą do kurczaka. Dodaj paprykę oraz fasolkę. Duś do miękkości warzyw. Na koniec dodaj ugotowany makaron. Wmieszaj ser i podawaj, z dodatkiem posiekanej natki pietruszki lub bez niej. W każdej wersji danie będzie pyszne.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*