Makaron z gorgonzolą, szparagami i ziołami

  • pęczek zielonych szparagów
  • 500 g piersi z kurczaka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szklanki bulionu
  • 150 g sera Gorgonzola
  • sól, pieprz, zioła, np. czubryca zielona

Ugotuj szparagi w mikrofali lub na parze. Podsmaż kurczaka i ew. cebulę. Wmieszaj mąkę, zalej bulionem i gotuj do zgęstnienia sosu. Połącz z Gorgonzolą i dopraw do smaku pieprzem (uwaga na sól – jest jej sporo w rosole i serze) oraz ziołami. Podawaj z makaronem.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*