Bułeczki z tego samego ciasta z którego zrobiłam chlebek naan. Wypełnione Philadelphią i suszonymi pomidorami. Ciepły drożdżowy wypiek, kremowy serek i suszone pomidory nie mogą smakować inaczej jak rewelacyjnie. Kusiły samym zapachem, co skutecznie zniechęciło mnie do popracowania nad zdjęciem.
Chlebek naan:
- 3 szklanki mąki atta
- 1.5 łyżeczki drożdży instant
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- szczypta proszku do pieczenia
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki oleju
- 2 szklanki letniej wody
Dodatki:
- ser Philadelphia
- suszone pomidory
- kukurydza
Połącz wszystkie składniki ciasta i dobrze wyrób. Odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Następnie odrywaj niewielkie kulki i rozpłaszczaj je w dłoni. W środku umieść po łyżeczce sera i suszonych pomidorów. Zawiń brzegi do góry i ułóż na blaszce „do góry nogami”. Odstaw do ponownego wyrośnięcia. Piecz w 220 st. C ok. 15 min.
Uwielbiam takie nadziewane bułeczki, zwłaszcza jako drugie śniadanie na uczelni czy w pracy 🙂
This is simply A-M-A-Z-I-N-G 🙂
Kasiu, Kasiu, Kasiu!
jestem zachwycona! te bułeczki są po prostu cudowne pod każdym względem.
oj, Kasiu!
ależ mnie zaskoczyłaś. takie cuda ;]
Pozdrawiam!