Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim osobom uczestniczącym w konkursie, który ogłosiłam w czwartek. Bardzo mnie zainspirowałyście do tworzenia wytrawnych smakowitych prezentów. Na pewno wykorzystam Wasze pomysły. Jestem ogromnie wdzięczna, że wskazałyście wiele nowych dla mnie połączeń smakowych.
Niestety nagrody w postaci książki z autografem Sigrid Verbert mogą powędrować tylko w trzy miejsca. Do autorek następujących propozycji:
– marynowanego sera (Ulcik)
– wytrawnego witraża z pastami z sera mascarpone (Imp)
– masła z dyni i orzechów włoskich oraz karmelków na piwie z prażonymi na ostro pestkami dyni (Emi)
Poproszę zwyciężczynie o podanie danych do wysyłki nagrody.
Oczywiście wybór był trudny bo wszystkie sugestie bardzo mnie zaciekawiły. Serowe ciasteczka z curry, marynowane grzyby i warzywa, różnorodne chlebki, wytrawne muffinki, tarty, pizzetki, ocet jabłkowy, dżem z chilli i ten sok z buraków i selera! Wspaniałe. Raz jeszcze dziękuję za tę moc inspiracji.
Gratuluję serdecznie. Pomysły faktycznie wspaniałe!