Ciasto z masą jogurtową na biszkopcie, który pozostał po torcie karmelowo-słonecznikowym. Podobny do brzoskwiniowego serniczka na zimno, który niegdyś robiłam. Banalny w przygotowaniu, a bardzo smaczny. Oczywiście smak jogurtu i galaretek można dowolnie zmienić.
Backstage z produkcji torcika do obejrzenia w albumie na FB: Szkoła Kuchni Artystycznej 2013.
- blat biszkoptowy
- 300 ml jogurtu brzoskwiniowego
- 300 ml jogurtu naturalnego
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- 400 ml wody
- opcjonalnie brzoskwinie lub nektaryny
Zagotuj 400 ml wody. Rozpuść w niej galaretki, nie gotując. Po przestudzeniu wmieszaj jogurty i opcjonalnie niewielkie kawałki owoców. Wylej na biszkoptowy spód i wstaw do lodówki do stężenia.
Torcik jogurtowy w całej okazałości:
I jako porcja degustacyjna: