Muffinki morelowo-truflowe

Muffiny – niebo w gębie!

  • 100 g stopionego masła
  • 1 szkl. cukru
  • 1,75 szkl. mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 3/4 szkl. mleka
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 3 jajka
  • 10 moreli suszonych
  • 6-7 pokrojonych trufli
Wykonaj typową muffinową metodą, czyli przez zmieszanie składników sypkich i mokrych. Pamiętaj o wyłożeniu formy do muffinów papilotkami bo trufle się topią.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*