Ciasto z Earl Grey’em

Zmodyfikowany przepis, pochodzący z tej strony. W oryginale była cała puszka brzoskwiń, 1,75 szkl. mąki i tabliczka białej czekolady, nie było natomiast octu i rodzynek.

  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 jajka
  • 2/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka octu
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody (była lekko wyczuwalna)
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 3 połówki brzoskwiń
  • 4 torebki herbaty Earl Grey
  • rodzynki

Ubij jajka z cukrem. Dodaj olej i połącz z resztą składników. Piecz w 180 stopniach, ok. 30-40 min.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*