Sałatka z kapustą pekińską, fetą, kukurydzą i koperkiem

To jedna z nielicznych sałatek, którą robiłam już wielkorotnie. Pasuje mi do wszystkiego – do pieczywa, do obiadu, do hot-dogów, burgerów, etc. Połączenie składników jest bardzo proste, ale wybitnie udane. Wygodni mogą użyć gotowy sos koperkowo-ziołowy. Mniej wygodnym polecam posiekać świeży koperek dla wzbogacenia smaku.

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 kosta sera typu feta
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • odrobina oliwy (2-3 łyżki)
  • sporo świeżego koperku

Kapustę pekińską pokrój w cienkie paski i umieść w dość dużej misce lub garnku. Rozkrusz fetę, dodaj kukurydzę, oliwę, przyprawy i koperek. Wymieszaj i delektuj się smakiem.

1 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*