Wielkimi krokami zbliża się 25 sierpnia, czyli Dzień Polskiej Żywności, który obchodzimy w tym roku po raz piąty.
Z tej okazji, również po raz piąty, zachęcam Was do dzielenia się pomysłami na ciekawe dania z polskim akcentem – w komentarzach oraz akcji na Durszlak.pl. Mile widziane będą wszelkie niecodzienne odsłony rodzimych klasyków, a także nowoczesne dania kuchni fusion przygotowane na bazie polskich produktów. W sklepach internetowych i na lokalnych targach pojawia się coraz więcej perełek od krajowych wytwórców, które warto poznać.
Niech Dzień Polskiej Żywności będzie dla nas pretekstem do wspólnego gotowania i odkrywania sposobów na wykorzystanie mniej lub bardziej popularnych artykułów spożywczych. Pokażmy, że z kiszonej kapusty można przyrządzić nie tylko bigos, a polski twaróg nie jest wyłącznie dodatkiem do kanapki czy ruskich pierogów. Podejdźmy kreatywnie do tradycyjnych składników, użyjmy odrobiny wyobraźni i stwórzmy zaskakujące dania, które z przyjemnością włączymy do codziennego jadłospisu.
Czytelników nie-blogerów gorąco zachęcam do zapisywania swoich pomysłów w komentarzach do tego wpisu. Blogerów natomiast gorąco zapraszam do organizowanej przeze mnie akcji kulinarnej na Durszlak.pl. Jak to zrobić dowiecie się klikając tutaj.
Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę.
|