Szybkie i pożywne śniadanie lub drugie śniadanie. Jest super bez dodatków, a z dodatkami to prawdziwa rozpusta. Polecam również ten przepis: Owsianko-jaglanka z owocami lata – znajdziecie tu więcej pomysłów na dodatki.
- 250 ml mleka
- 25 g płatków jaglanych
- 1 łyżka rodzynek (20 g – można dać więcej)
- 1 banan (100-120 g)
- 3 kostki czekolady (15 g)
- 2 łyżki prażonego słonecznika, ulubionych orzechów lub wiórków kokosowych (10 g)
Mleko zagotuj z płatkami jaglanymi. Dodaj rodzynki. Gotuj na małym ogniu ok. 3-5 minut.
Pokrój banana i umieść w miseczce. Zalej płatkami. Dodaj pokrojoną w kostkę czekoladę i posyp słonecznikiem, orzechami lub wiórkami kokosowymi. Jaglankę możesz też posypać cynamonem.
ziarenka koniecznie muszą być:)
Co tu dużo pisać, tylko zrobić i zjeść. Rewelacja.