Ryż z warzywami, jajkiem i kabanosem

Ostatnie kulinarne dzieło, które powstało w Chamrousse. Z tego co pozostało nam w lodówce. Podobne do azjatyckiego egg-fried rice, tylko z nieco innym zestawem przyprawowym. Ze względu na obecność kabanosa, danie znów zdobyło serce chłopców;)

  • ugotowany ryż parboiled
  • kabanosy
  • czerwona fasola
  • groszek
  • kukurydza
  • jajka
  • papryka wędzona, mielone platki chilli, pieprz czarny, Vegeta

Na suchej patelni lub niewielkiej ilości oliwy podsmaż kabanosa i ryż. Dodaj odsączone warzywa, dopraw i wymieszaj. Odsuń na jeden bok patelni. Do drugiej części patelni wbij jajka i mieszaj do momentu lekkiego ścięcia. Połącz z ryżem i warzywami. Wrazie potrzeby dopraw kolejny raz do smaku.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*