Sałatka z truskawkami i fetą

Nigdy nie lubiłam owoców w daniach wytrawnych. Ale niedawno mama Artura poczęstowała mnie sałatką z jabłkiem, selerem naciowym oraz orzechami. I… była naprawdę dobra. Stwierdziłam, że może czas przekonać się do tego typu połączeń. Zaczęłam od klasycznego zestawu – sałata, ser, truskawki. Muszę przyznać, że całkiem mi to smakowało. Ech, świat stanął na głowie. Ja, sałata i truskawki! Tego jeszcze nie było…

  • bukiet sałat z roszponką
  • ogórek zielony
  • ser feta w kostkach
  • truskawki
  • balsamiczny sos vinaigrette (2 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżeczka musztardy Dijon, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 6 łyżek oliwy z oliwek)

Wyłóż bukiet sałat na półmisek. Dodaj plasterki ogórka, odsączony z zalewy ser feta oraz pokrojone w ósemki truskawki. Polej balsamicznym vinaigrette, wykonanym wg opisu zamieszczonego w przepisie na klasyczny vinaigrette.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*