Blondies z masłem orzechowym

Blondies, wegług lekko zmodyfikowanego przepisu Rachel Allen, dostępnego również na YouTube. W oryginalnej wersji pojawia się jasnobrązowy cukier i kawałki białej czekolady.

  • 125 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g miękkiego masła
  • 150 g masła orzechowego typu crunchy
  • 175 g cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Utrzyj masło i masło orzechowe z cukrem. Dodaj jajko, olejek i suche składniki. Piecz ok. 25-30 min. w 180 st.C.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*