Po prostu szybkie makaronowe danie. Z trzema serami, warzywami i szynką parmeńską, którą można zastąpić szwarcwaldzką lub inną, mocno wędzoną.
- ok. 200 g makaronu
- 100-150 g mrożonej fasolki szparagowej
- 1 cebula
- 1 mała papryka czerwona
- 3-4 łyżki kukurydzy z puszki
- 100 g szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej
- 100 g sera camembert
- 2-3 łyżki tartej mozzarelli
- 2-3 łyżki parmezanu
- rukola
- przyprawa do makaronu z suszonymi pomidorami Fit-up
Ugotuj makaron al dente wg przepisu na opakowaniu. Fasolką ugotuj na parze, uważając by jej nie rozgotować. Cebulę posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodaj pokrojoną na małe kawałki paprykę. Gdy cebula i papryka nieco zmiękną dodaj kukurydzę oraz szynkę parmeńską, Na koniec wmieszaj sery i rukolę. Dopraw do smaku gotową przyprawą lub własną mieszanką ziół. Do dania będą również pasować suszone pomidory.
lubię jak jest szybko i prosto, a zarazem naprawdę pysznie :]