Eton mess

Angielski klasyk. Tradycyjnie to jedynie zmieszane truskawki ze śmietaną i bezami, ale można zrobić wersję warstwową, bardziej uporządkowaną, taką jak przyrządziła mama. Zimą, zamiast świeżych truskawek można użyć zmiksowanych mrożonych. Warto pokusić się też o wariację deseru – z brzoskwiniami, kremem, jogutrem, itp.

  • truskawki
  • bita śmietana
  • bezy

Rozkrusz bezy. Ubij śmietaną, a truskawki umyj, obierz i przekrój na ćwiartki lub połówki. Wszytsko połącz i serwuj od razu.

Wersja podpatrzona u kogoś przez mamę: w pucharkach ułożona warstwa bezów, musu z mrożonych truskawek i bita śmietana

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*