Pstrąg w musztardowym purée

Inspiracja pochodzi z książeczki wydanej przez producenta papieru do pieczenia SAGA. Za pierwowzór posłużył mi ten przepis. Efekt okazał się rewelacyjny.

  • świeży pstrąg
  • posiekany koperek
  • ząbek czosnku
  • cytryna
  • 1/2 ogórka
  • purée musztardowe (ziemniaki, śmietana, musztarda dijon, sól, pieprz, szczypiorek)

Natrzyj pstrąga solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny. Umieść w środku ząbek czosnku i świeży koperek. Na akruszu papieru do pieczenia SAGA umieść paski ogórka oraz rybę, zawiń, zwiąż i zapiekaj ok. 30 min w 180 st.C. Podawaj z musztardowym puree.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*