Ciasto czekoladowe z musem jabłkowym

Kolejna modyfikacja przepisu na czekoladowca bez jajek. Tym razem z dodatkiem musu jabłkowego. Połączenie okazało się całkiem dobrym pomysłem, aczkolwiek samego ciasta nie uważam za rewelacyjne. Jest raczej mało czekoladowe i niezbyt słodkie.

  • 1.5 szkl. mąki
  • 3/4 łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • 1 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka kawy
  • 1 szkl. mleka
  • 1 łyżka octu
  • 1/4 szkl. oleju
  • mus jabłkowy

Ciasto przyrządź metodą muffinową. Po przestudzeniu przełóż musem jabłkowym.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*