Smażone ziemniaki z wędzonym łososiem i orzeszkami pinii

Ziemniaczki, które upiekłam do kotleta schabowego w pistacjach. W wersji podsmażonej, z dodatkiem wędzonego łososia i podprażonych orzeszków pinii. Świetny pomysł na kolację. Wędzony łosoś na ciepło jest naprawdę super!

  • upieczone w całości ziemniaki
  • przyprawa do ziemniaków
  • sól i pieprz
  • łosoś wędzony
  • orzeszki pinii
  • olej do smażenia

Ziemniaczki (nieobrane) pokrój w talarki. Posyp przyprawą do ziemniaków lub ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone plastry wędzonego łososia.

Podawaj z podprażonymi na suchej patelni orzeszkami pinii i ulubioną surówką.

3 komentarzy

  1. Wędzonego łososia na ciepło mogłabym jeść codziennie, gdyby nie jego cena. Twoje ziemniaczki z nim przyrządzone musiały wyjść smakowite!

    • Masz rację, wyszły smakowicie. Ale rzeczywiście – taka tacka łososia za 10 zł starcza na 1-2 porcje. Czasem można sobie jednak pozwolić bo warto 🙂

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*