Podobne pizza roladki, które już niegdyś robiłam. Wcześniej były z farszem pieczarkowym i fetą, a później z farszem z frankfurterek i sera. Tym razem pieczarki połączyłam z soczewicą zieloną i twarogiem, a przepis na ciasto nieco zmieniłam – użyłam standardowe termomixowe ciasto na pizzę. W naszym odczuciu to ciasto jest nieco lepsze niż tamto z jajkiem.
- ciasto na pizzę
- farsz z soczewicy i twarogu, taki jak do tych pierogów z soczewicą i twarogiem
- gotowy farsz pieczarkowy
- opcjonalnie: natka pietruszki (do farszu), ser żółty do posypania wierzchu, ulubiona surówka, np. z buraczków
Ciasto na pizzę rozwałkuj. Rozprowadź równomiernie farsz i zwiń w roladkę. Pokrój ją na ok. 2-cm paski, przewróć je na bok i wyłóż na blaszkę. Piecz w 200 st. C. ok. 20-30 minut. Chwilę przed wyjęciem bułeczek możesz posypać je startym serem żółtym lub mozzarellą.
Bardzo lubię soczewicę, wydaje mi się, że te roladki przypadłyby mi do gustu 🙂 Świetne zdjęcia 😉
Dziękuję!
Elegancja takie roladki 😀 kto wie, może na niedziele zrobię 🙂