Chapati orkiszowe z serem i suszonymi pomidorami

Indyjskie placki przyrządzone dla Błażeja, zaintrygowanego wpisem „Artystyczne chapati„. Ponieważ są błyskawiczne w przygotowaniu mogłam mu je od razu zaserowować. Razem z deserem jabłkowym i bananową kawą mrożoną z tahini.

  • 2 łyżki razowej mąki orkiszowej
  • 2 łyżki mąki pszennej 550
  • szczypta soli
  • gorąca woda
  • dodatki: ser żółty, suszone pomidory, przyprawa Fit-up do makaronów z błonnikiem i suszonymi pomidorami

Połącz mąki z solą i bardzo gorącą wodą. Wyrób ciasto, przekrój na pół i rozwałkuj. Piecz na suchej, dobrze rozgrzanej patelni. Po przewróceniu posyp placek przyprawą, a następnie rozłóż na nim ser oraz suszone pomidory. Przykryj pokrywką i piecz do momentu stopienia się sera. Uważaj jednocześnie żeby nie przypalić chapati od spodu.

1 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*