Ciasto jogurtowe

Najprostsze ciasto na świecie, stworzone wg przepisu z Kwestii Smaku.

Do odmierzania użyłam miarkę „1/2 cup/125ml”.

  • 1 objętość jogurtu naturalnego
  • 3 objętości mąki
  • 2,5 objętości cukru
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 objętość oleju roślinnego
  • cukier puder do posypania po wierzchu
  • + mus jabłkowy

Zmieszaj mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj resztę składników i delikatnie wymieszaj. Piecz w średnio gorącym piekarniku ok. 15-20 min.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*