IV półfinał BlogerChef’a w Poziom 511 Design & SPA – zapowiedź

Dzisiejszy post to moja przeredagowana notatka prasowa, który piszę z drogi na IV-ty półfinał BlogerChef’a.  Już w sobotę, 20 kwietnia br., ośmioosobowa grupa blogerów kulinarnych wyruszy odkrywać kuchnię Nowego Świata.  A ja razem z nimi 🙂 Do hotelu POZIOM 511**** Design & Spa, nowoczesnego obiektu położonego w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Większość uczestników znam tylko wirtualnie, głównie z gorącej ostatnio wymiany maili. Cieszę się więc ogromnie, że będę miała okazję ich poznać. I spróbować dania, które przygotują. Bo akurat kuchnia amerykańska memu sercu jest bardzo bliska 🙂

Amerykańska kuchnia – dużo więcej niż hamburger!

Kwietniowym zadaniem uczestników konkursu BlogerChef będzie zaprezentowanie ciekawego dania głównego oraz przystawki bądź deseru, inspirowanego kuchnią amerykańską. Blogerzy udowodnią, że kuchnia amerykańska to nie tylko hamburgery. Powstanie m.in. nowoorleańska jambalaya, meksykański dip guacamole, cytrynowa tarta rodem z Florydy, czekoladowe brownies i wiele innych smakowitości, które znaleźć można w galerii na fanpage BlogerChef’a: https://www.facebook.com/blogerchefpl/app_214102475297229

Ja już nie mogę się doczekać!

Nowoczesna kuchnia i nowoczesny design

Gościć nas będzie nowoczesny hotel i SPA POZIOM 511****, położony w Podzamczu k. Ogrodzieńca na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Miejsce to jest laureatem wielu prestiżowych nagród i wygląda… kosmicznie! W 2012 r. POZIOM 511**** uhonorowany został tytułem Luksusowej Marki Roku, a także prestiżową nagrodą Eurobuild Award  dla najlepszego hotelu w Europie Środkowo-Wschodniej. Niestety, ja tym razem ani na basen, ani na SPA na pewno nie znajdę czasu, ale…

Profesjonalnie parzona kawa i lokalne prażonki

Czeka mnie moc innych wrażeń. W piątek, przed półfinałowymi zmaganiami zaprosimy „naszych” blogerów i gości na warsztaty baristyczne. Od prowadzącego, kierownika gastronomii hotelu, pana Marka Mocnego dowiemy się jak zaparzyć idealną kawę. Pan Marek przybliży nam też sztukę tworzenia wzorów na kawowej piance. Ponadto przygotuje razem z nami lokalny specjał – prażonki, czyli jednogarnkowe dania z żeliwnego kociołka, przyrządzane na ognisku. Zapowiada się ciekawa kolacja!

Zdjęć i relacji z półfinału spodziewajcie się poniedziałek/wtorek. Zapraszam!

Basen naprawdę robi wrażenie!

2 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*