Tortilla z parówką i warzywami

Sposób na błyskawiczny lunch lub kolację. Wymaga tylko poskładania ingrediencji. Takich, które można długo trzymać w szafce/lodówce na „czarną godzinę”, czyli kompletny brak czasu. Tak było właśnie z tymi tortillami, powstałymi podczas krótkiej przerwy w pracy, zjedzonymi i sfotografowanymi przy komputerze.

  • tortille pszenne
  • dowolna mieszanka mrożonych warzyw
  • parówki
  • sól, pieprz, ew. ulubione zioła

Na suchą patelnię lub patelnię z odrobiną rozgrzanego oleju wrzuć mrożone warzywa. Duś aż zmiękną, dowolnie doprawiając. Pod koniec dodaj pokrojone na plasterki parówki.

Tortille podgrzej w kuchence mikrofalowej, w piekarniku lub na patelni. Umieść w nich farsz z warzyw i parówek. Zwiń jak burrito i podawaj.

1 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*