Poniższy przepis może wydawać się prosty i taki właśnie jest, ale jest też dla mnie jednocześnie wspaniałym odkryciem. Jakoś tak nigdy nie jadłam owoców z kefirem. Ja najczęściej łączę je z jogurtem. I nigdy nie dodawałam to takich deserów jabłka – nie wiem dlaczego. A to naprawdę super połączenie do którego przekonała mnie Agnieszka Derengowska. Kubeczek z deserem, który widzisz na zdjęciu jest jej autorstwa 🙂 Ale ja będę robić podobne 🙂 Podane niżej połączenie owoców jest mega-udane. Słodka papaja i banan super łączą się z kwaskowym, twardym jabłkiem. Gorąco polecam!
- papaja
- jabłko (Ligol)
- banan
- kefir naturalny
- wiórki kokosowe
- pestki dyni
Owoce umyj, oczyść i pokrój na kawałki. Umieść w kubeczku lub salaterce, zalej kefirem, posyp wiórkami i pestkami i podawaj.
Inne fajne połączenia owoców:
- truskawki, gruszka, banan