Owoce z kefirem wg Agnieszki D.

Poniższy przepis może wydawać się prosty i taki właśnie jest, ale jest też dla mnie jednocześnie wspaniałym odkryciem. Jakoś tak nigdy nie jadłam owoców z kefirem. Ja najczęściej łączę je z jogurtem. I nigdy nie dodawałam to takich deserów jabłka – nie wiem dlaczego. A to naprawdę super połączenie do którego przekonała mnie Agnieszka Derengowska. Kubeczek z deserem, który widzisz na zdjęciu jest jej autorstwa 🙂 Ale ja będę robić podobne 🙂 Podane niżej połączenie owoców jest mega-udane. Słodka papaja i banan super łączą się z kwaskowym, twardym jabłkiem. Gorąco polecam!

Owoce z kefirem

  • papaja
  • jabłko (Ligol)
  • banan
  • kefir naturalny
  • wiórki kokosowe
  • pestki dyni

Owoce umyj, oczyść i pokrój na kawałki. Umieść w kubeczku lub salaterce, zalej kefirem, posyp wiórkami i pestkami i podawaj.

Inne fajne połączenia owoców:

  • truskawki, gruszka, banan

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*