Różana kawa mrożona

Lekka kawa mrożona – bez kremowej śmietany, lodów, itp. kalorycznych dodatków. Lekko tylko posłodzona brązowym cukrem i udekorowana malutkim kleksem Śnieżki light. Woda różana nadaje jej bardzo wyraźny, specyficzny smak.

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody lub kruszony lód
  • 1 łyżeczka cukru Muscovado
  • 1 łyżeczka wody różanej
  • kleks odtłuszczonej bitej śmietany, np. Śnieżki light
  • wiórki gorzkiej czekolady

Umieść w blenderze kawę, wodę (bądź lód), mleko, cukier oraz wodę różaną. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i przelej do wysokiej szklanki. Udekoruj kawę bitą śmietaną (najlepiej light) i wiórkami ciemnej czekolady.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*