Kolacja Kulinarnych Artystów przyrządzona w dniu kuchni meksykańskiej.
- 1 cebula
- po 1/4 czerwonej i zielonej papryki
- 1 puszka pomidorów
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 3/4 puszki kukurydzy
- 1 ciecierzycy
- sól, pieprz, przyprawa meksykańska, chilli
Posiekaj i podsmaż cebulę. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodaj pomidory i odsączone warzywa. Gotuj do zredukowania sosu. Dopraw do smaku solą, pieprzem, mieszanką meksykańską i chilli.
Uwielbiam dania z udzialem plackow tortilli. Podoba mi sie ta wersja z ciecierzycą 🙂
Pychota, w lidlu właśnie tydzień meksykański i u mnie wczoraj też były takie cuda tylko, że z kurczakiem i dipem śmietanowym, pycha:)
Tytuł mówi o cieciorce a w składnikach jest ciecierzyca. To dwie różne rośliny!