Śniadanie dnia trzeciego Obozu Kuchni Artystycznej. Znów każdy zrobił swoją wersję meksykańsiego placka. Dodatki były może nie do końca meksykańskie, ale w końcu nie ma to jak kuchnia fusion.
- tortille pszenne
- szynka
- ser żółty
- ser Brie
- ser Camembert z orzechami
- pestki dyni
- nasiona słonecznika
- natka pietruszki
- jogurt grecki
- chilii
Przekrój tortillę na pół. Umieść na jednej z ćwiartek wybranie nadzienie. Przykryj drugą ćwiartką i podgrzej na suchej patelni. Na koniec oczywiście udekoruj.
Nasze nadzienia:
Moje: szynka, camembert, chilli, nasiona i pestki, pietruszka
Gosi: żółty ser, pestki dyni, nasiona słonecznika, druga wersja: cemembert, pestki dyni, chilli
Michaliny N: żółty ser, kabanos, szynka, camembert, nasiona i pestki, chilli, jogurt grecki
Marty: ser, żółty, ser Brie, nasiona i pestki
Dominiki: ser żółty, szynka, nasiona i pestki, jogurt i pietruszka do dekoracji
Michaliny G: kabanos, szynka, camembert z orzechami
Marcina: szynka, żółty ser, nasiona i pestki
A z resztek serów, pestek, konfitury ze stołówki i masła, które przez przypadek powstało zamiast bitej śmietany moi kreatywni podopieczni zrobili małe kanapeczki.