Wspaniałe połączenie zielonych, letnich warzyw, makaronu i ziemniaków. Tak, tak, ziemniaki z makaronem świetnie smakują. Nie rezygnujcie z nich. Danie jest idealne na ciepły wakacyjny dzień. Spodobało się również redakcji „Przyślij Przepis” i zostało opublikowane w lipcowym numerze (2012 r) magazynu.
- bób
- fasolka szparagowa
- cukinia
- makaron
- (ziemniaki)
- pesto i/lub zioła, np. czubryca, bazylia, lubczyk
- chilli
Ugotuj i obierz bób. Ugotuj również pociętą na ok. 1,5 cm paski fasolkę szparagową oraz makaron i ziemniaki. Podsmaż posiekane chilli i pokrojoną na kawałki cukinię na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Dodaj fasolkę, bób, ziemniaki i makaron. Wymieszaj z pesto. Popraw solą, pieprzem oraz ziołami.