Makaron po liguryjsku

Wspaniałe połączenie zielonych, letnich warzyw, makaronu i ziemniaków. Tak, tak, ziemniaki z makaronem świetnie smakują. Nie rezygnujcie z nich. Danie jest idealne na ciepły wakacyjny dzień. Spodobało się również redakcji „Przyślij Przepis” i zostało opublikowane w lipcowym numerze (2012 r) magazynu.

  • bób
  • fasolka szparagowa
  • cukinia
  • makaron
  • (ziemniaki)
  • pesto i/lub zioła, np. czubryca, bazylia, lubczyk
  • chilli

Ugotuj i obierz bób. Ugotuj również pociętą na ok. 1,5 cm paski fasolkę szparagową oraz makaron i ziemniaki. Podsmaż posiekane chilli i pokrojoną na kawałki cukinię na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Dodaj fasolkę, bób, ziemniaki i makaron. Wymieszaj z pesto. Popraw solą, pieprzem oraz ziołami.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*