Krem grzybowy z puree ziemniaczano-serowym

Bardzo szybka zupa grzybowa z ciekawym dodatkiem – purée ziemniaczanym. Do tego pesto z rukoli, które pięknie zdobi danie. Przepis z warsztatów z Marcinem Budynkiem.

  • 500 g ziemniaków
  • 100 g żółtego sera
  • opcjonalnie śmietana
  • zupa grzybowa Hortex
  • rukola
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Ugotuj zupę grzybową w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Zmiksuj na gładki krem. Ugotuj ziemniaki, rozgnieć na purée. Wymieszaj z drobno startym serem i opcjonalnie również śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Umieść w rękawie cukierniczym i wyłóż na talerz (tak jak na zdjęciu). Zalej grzybowym kremem. Udekrouj emulsją powstałą ze zmiksowania rukoli i oliwy.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*