Pełnoziarniste batoniki owsiane z jabłkami

W pośpiechu, ale z sercem wykonane ciasto dla poznańskich blogerek przybyłych na tegoroczny Food Day. Pachnące jabłkami i cynamonem. Na bazie pełnoziarnistej mąki i płatków owsianych.

Zdjęcie wykonane razem z Markiem, w ramach rozgrzewki przed BlogerChef’em. Będziemy w końcu musieli utrwalić dzieła uczestników!

  • 1 szklanka mąki razowej
  • 1 szklanka płatków owsianych górskich
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/4 szklanki cukru Muscovado
  • 1/2 szklanki cukru kryształu
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  • 2 małe kwaśne jabłka

Wymieszaj mąkę z płatkami owsianymi, sodą, przyprawami korzennymi i cukrem. Wbij jajko i olej. Dodaj pokrojone na niewielkie kawałki jabłka. Wymieszaj i wyłóż ciasto do małej tortownicy. Piecz w 180 st. C. ok. 30 min.

7 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*