Bigos Mamusi

Sztandarowy przepis Mamusi.

  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 2 liście laurowe, po 12 ziarenek pieprzu czarnego i ziela angielskiego
  • 600-800 g łopatki wieprzowej, sól,  pieprz, przyprawa do mięsa duszonego, majeranek
  • 200 g boczku
  • 3-4 kiełbasy
  • 2 cebule
  • 200 g koncenratu pomidorowego
  • pieprz czarny, przyprawa uniwersalna, przyprawa do bigosu, majeranek, 2 łyżki powideł śliwkowych

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*