Quesadilla to idealny pomysł na szybką kolację lub lunch. Jej przygotowanie zajmuje tyle samo co przygotowanie kanapki. A zawsze to miła i smaczna odmiana. Gorąco polecam. Nie tylko w tej wersji, którą zamieszczam poniżej. Choć ta jest pyszna i warto ją przetestować.
Na blogu znajdziesz wiele pomysłów na quesadillas.
- tortille pszenne
- ser żółty (starty lub w plastrach)
- prażone ziarno słonecznika
- wędlina lub pieczony/duszony filet z piersi kurczaka
- suszone pomidory w oleju z ziołami
- szpinak (typu baby) w liściach
Tortillę przekrój na pół. Na otrzymanej połowie ułóż żółty ser. Dodaj szpinak i plasterki wędliny lub pieczonego kurczaka. Następnie dodaj suszone pomidory, pokrojone na małe kawałki. Przykryj kilkoma liśćmi szpinaku, posyp serem. Złóż jak kanapkę i wstaw do tostera z nakładkami do grillowania na ok. 1 minutę. Wyciągnij gdy na powierzchni pojawia się rumiane paski. Quasadillas można przyrządzić też na patelni grillowej, „zwykłej” patelni lub w piekarniku.