Dwie pyszne sałatki przygotowane z gotowej sałatki szwedzkiej, czyli de facto ogórków w sosie słodko-kwaśnym. Do pierwszej dorzuciłam jedynie fajną wędlinkę, kukurydzę i trochę majonezu. Do drugiej fetę, kapustę pekińską, resztkę kukurydzy i odrobinę sosu sałatkowego. Prosto, ale naprawdę smacznie!
- sałatka szwedzka
- wędlina (u mnie wędzony schab wieprzowy)
- kukurydza
- majonez
- natka pietruszki
Odsącz z zalewy kukurydzę i ogórki. Umieść w misce, razem z pokrojoną w kostkę wędliną. Dodaj majonez i natkę pietruszki do smaku. Podawaj od razu. Z czasem majonez rozpłynie się w resztkach zalewy z ogórków.
Sałatka 2:
- sałatka szwedzka
- ser feta
- kukurydza
- kapusta pekińska
- gotowy sos sałatkowy (koperkowo-ziołowy lub włoski)
- opcjonalnie koperek lub natka pietruszki
Po prostu połącz składniki 🙂