Patelnia z warzywami i Berlinkami

Ponieważ nie miałam dziś zupełnie nic co mogłabym uczynić swoim lunchem (ani nawet pomysłu na tenże) poszperałam trochę w zamrażalniku. Zaowocowało to odnalezieniem mieszanki warzyw mojego autorstwa i Berlinek, które kiedyś przywiozła mi mama. Byłam bardzo zaskoczona jak dobre wyszło z tego danie. Wpałaszowałam je z odmrożonym chlebkiem naan.

  • seler naciowy
  • pieczarki
  • papryka czerwona
  • marchewka
  • cukinia
  • parówki Berlinki
  • + śladowe ilości brokułów i dyni, które znalazły się w mieszance
  • vegeta, suszony lubczyk, świeżo mielony pieprz

Na niewielkiej ilości oleju podsmaż warzywa i duś je do miękkości. Dopraw odrobiną przyprawy uniwersalnej typu vegeta, lubczykiem i pieprzem. Dodaj pokrojone na plasterki Berlinki. Podawaj gdy parówki staną się ciepłe. Np. z makaronem, pieczywem lub tortillą.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*