Sałatka wymyślona i przygotowana przez Natalię (ja jedynie pokroiłam kurczaka). Była naprawdę pyszna, więc koniecznie musiałam zanotować przepis. Mimo, że zdjęcie pośpiesznie zrobione iPadem zupełnie nie oddaje jej uroku. W rzeczywistości sałatka pięknie się prezentowała. Na talerzu dominowała soczysta zieleń, poprzetykana słoneczną barwą kukurydzy i jasnym, otoczonym ziołami kurczakiem.
- świeże, zielone ogórki
- sałata lodowa
- kukurydza
- cukinia
- kurczak
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, sos sałatkowy
Obierz i pokrój ogórki w niewielką kostkę. Sałatę lodową porwij na kawałki. Kurczaka umyj, oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż wraz z przyprawą. Cukinię pokrój na plasterki, dopraw solą i pieprzem, a następnie podsmaż. Wszystkie składniki połącz ze sobą i wymieszaj z sosem sałatkowym.
Fakcznie wyglądała lepiej na żywo 🙂 I pomyśleć, że Pauliny sposobem po prostu wyciągnęłam warzywa z lodówki.
Dałaś mi na zrobienie tego zdjecia dosłownie 2 sekundy! A Pauliny sposób rzeczywiście, zwykle działa 🙂