Pumpkin pie

Kolejny owoc gotowania z Wiedźmami w Halloween’owy wieczór. Tarta smakowała mi o wiele bardziej niż ta, którą próbowałam w Bostonie, niemniej jednak moją ulubioną na pewno nie będzie. Jest ok, ale bez rewelacji.

Przepis na którym się wzorowałyśmy pochodzi z MyRecipes. Nasza puszka mleka była jednak większa (stąd nasz deser wyszedł bardzo słodki), a zestaw przypraw nieco inny.

  • spód do tarty, np. z tego przepisu
  • 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego (u nas z Gostynia)
  • 2 szkl. purée z dyni
  • 2 jajka
  • 1.5 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  • 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/8 łyżeczki ziela angielskiego

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*