Te kolorowe muffinki to dzieła uczestników mojego Obozu Kuchni Artystycznej. Do ich przygotowania użyliśmy batoników pozostałych po torcie z Oreo, M&M’sami i Kit-Katami. Wierzch wieńczyła masa cukrowa.
- 2 szklanki mąki
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody
- 1 szklanka cukru
- ok. 1/2 łyżeczki aromatu tiramisu w proszku
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jajka
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2 poczwórne Kit-Katy
W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę, cukier i aromat. W mniejszej misce połącz płynne składniki: olej, jajka i jogurt. Przelej mokre składniki do suchych. Delikatnie wymieszaj (tylko do połączenia się składników), dodając pokrojone na kawałki Kit-Katy. Od razu przenieś ciasto do muffinkowych foremek, wypełniając je do około 3/4 wysokości. Piecz w 180°C, ok. 15-20 minut.
Prześliczne!